Międzyzdroje 4F
Międzyzdroje Martini na wynos

Pojawiła się nowsza wizualizacja rozbudowy molo w Międzyzdrojach

Rozbudowa została zaprojektowana tak, by nowe wyspy nie zakłócały podstawowej – spacerowej -funkcji molo. Dlatego formy budynków na kolejnych wyspach zapewniają użytkownikom otwarcia widokowe, zapraszając do eksplorowania kolejnych odcinków molo i jego nowych przestrzeni publicznych.

Zagospodarowanie oferuje przestrzenie publiczne o zróżnicowanym stopniu prywatności; odpowiednią skalę przestrzeni, jak i sprawną komunikację, ale też prywatność obiektów mieszkaniowych i hotelowych.

Budynki Saunarium i infrastruktury plażowej po raz kolejny eksplorują tektonikę brył w celu zapewnienia obiektom wielofunkcyjności i wartości dodanych. Dach Saunarium służy więc jako panoramiczny taras wypoczynkowy, a pod trybuną plażową zlokalizowano toalety i bar.

Również walcowa bryła hotelu zapewnia interesujące przestrzenie wspólne, np.: widokowy taras na dachu czy tektoniczne jaskinie wycięte w poziomie parteru. Obwodowa forma budynku definiuje hotelowy dziedziniec z parkiem kieszonkowym, przy którym zlokalizowano końcową stację autonomicznych pojazdów.



Więcej można przeczytać i zobaczyć na stronie: http://budcud.org/rozbudowa-molo-w-miedzyzdrojach/